De kwaliteiten van een bodyguard

bodyguardBij het woord ‘bodyguard’ denkt u misschien meteen aan filmsterren, presidenten en andere wereldberoemde figuren. Bodyguards worden echter ook ingezet voor minder bekende personen. Denk maar aan zakenmensen die van de ene belangrijke vergadering naar de andere moeten razen. Artiesten, politici of iemand die uitspraken heeft gedaan waardoor de eigen veiligheid in gevaar is gekomen,… Er zijn talloze redenen waarom iemand beroep zou doen op een lijfwacht. Ook voor grote evenementen zoals fuiven en concerten worden ze wel eens ingezet.

Hou er rekening mee dat een bodyguard zich niet zomaar een bodyguard mag noemen. Een norse tronie en rollende spierballen volstaan immers niet. De bodyguard in kwestie moet een specifieke opleiding in persoonsbeveiliging gevolgd hebben. Dit is vaak een specialisatie als uitloper van een middelbare opleiding ‘veiligheid’. Een dergelijke opleiding is nodig omdat bodyguards meer moeten kunnen dan enkel klappen uitdelen indien nodig. Ze moeten inzicht verwerven in de psychologie van mensen, moeten goed kunnen communiceren en moeten ten allen tijde stevig in de schoenen staan. Een goede bodyguard weet hoe een heikele situatie bekoeld kan worden zonder dat het tot een escalatie komt. Een bodyguard is er om u te beschermen tegen geweld van buitenaf, maar zeker ook om geweld te voorkomen.

Als u een bodyguard zoekt, doet u daarom best beroep op een erkende veiligheidsfirma. Zo weet u zeker dat de bodyguard in kwestie de nodige opleidingen heeft genoten en de nodige vaardigheden heeft verworven.