Beveiligingsagent: iets voor u?

beveiligingsagentBent u op zoek naar een beveiligingsagent of denkt u aan een job als beveiligingsagent? Dan kan het geen kwaad om te weten hoe een beveiligingsagent wordt opgeleid en waar ze worden ingezet. Beveiligingsagenten kunnen tegenwoordig al in het middelbaar met hun opleiding beginnen. Zowel in technische richtingen als in beroepsrichtingen kan men kiezen voor opleidingen die gericht zijn op veiligheid.

Sommigen eindigen bij politie of brandweer, anderen worden bodyguard  of lijfwacht en nog anderen gaan als beveiligingsagent aan de slag bij een erkende beveiligingsfirma. Welke richting men ook kiest, er staan bepaalde vaardigheden centraal. Vooral communicatieve en sociale vaardigheden zijn essentieel voor iedereen die in de veiligheidsector werkt. Als u op zoek bent naar een beveiligingsagent, zorg dan dat u iemand met de nodige diploma’s of certificaten aanneemt. De eerste de beste kleerkast volstaat immers niet.

Als u een opleiding tot beveiligingsagent volgt, kunt u ingezet worden op verschillende locaties. Grote sportevenementen, concerten of openbare gebouwen zoals luchthavens en musea behoren tot de mogelijkheden. Ook op bedrijfsterreinen of parkings en dergelijke kunnen ze worden ingezet. Een beveiligingsagent moet uiteraard flexibel zijn en open staan voor onregelmatige uren. Criminaliteit stopt immers niet om 17 uur ’s avonds…