Mini camera

Mini cameraEen mini camera is een kleine camera die beelden opneemt. Deze camera is zodanig gemaakt zodat hij veel minder opvalt dan een traditionele bewakingscamera. Mini camera’s zijn vaak ingebouwd in een ander object met als doel dat object te imiteren en zodoende minder op te vallen. Op deze manier kan een mini camera perfect verborgen blijven.

De mini bewakeringscamera’s die tegenwoordig op de markt zijn zijn zeer klein van vorm. Dit zorgt ervoor dat mini camera’s de dag van vandaag ook mobiel kunnen ingezet worden. Zo bestaan er versies die ingewerkt zijn in een zonnebril, in een halsketting, of zelfs in een pen. Op deze manier kan de mini camera overal ingezet worden.

De meeste mini cams bezitten een draadloze verbinding waarmee de digitale beelden naar een ontvanger verzonden worden. Deze ontvanger kan de beelden dan direct weergeven, maar ze ook bijvoorbeeld bewaren op een hardeschijf zodat deze later nog kunnen geraadpleegd worden. Dit zorgt er ook voor dat de camera eenheid nog minder plaats nodig heeft om verborgen te worden. Let wel op een goed model verzend de signalen op 2,4Ghz terwijl goedkopere modellen de 1,2Ghz frequentie gebruiken, deze laatst is gevaarlijker voor de gezondheid.

De duurde modellen van deze mini beveiligingscamera’s zijn ook voorzien van een microfoon waarmee ook het geluid kan bewaard worden.