Draadloze camera: gebruiksvriendelijk en voordelig

Bewakingscamera’s worden steeds meer ingeschakeld om woningen, bedrijven en andere eigendommen te bewaken. De keuze van de camera is vaak afhankelijk van het doel: een ontradend effect (bv. camera’s die zichtbaar aangebracht worden) of het op heterdaad betrappen van overtreders (bv. spycams). De sector die dit soort producten aanbiedt is voortdurend in beweging, dus er komen steeds nieuwe producten op de markt. Er bestaan intussen dus heel wat verschillende bewakingscamera’s. Eén daarvan is de draadloze camera. En die is om logische redenen in opmars.

Draadloze camera’s bestaan uit een camera en een ontvanger. De camera verstuurt de opgenomen beelden draadloos naar de ontvanger, waar de beelden worden opgenomen. Deze ontvanger is meestal een USB, waardoor de ontvanger meteen kan worden aangesloten op een computer en de beelden dus meteen kunnen bekeken worden op een computer of zelfs een televisiescherm.

Bovendien is het ook mogelijk om meerdere draadloze camera’s aan te sluiten op één ontvanger. Door middel van een tweede ontvanger kunnen de beelden ook op een tweede locatie bekeken worden. Het mag dus duidelijk zijn dat dit soort bewakingscamera’s vooral uitblinken in gebruiksgemak. Daar komt nog bij dat een draadloze camera in vele gevallen goedkoper is, omdat er geen bekabeling moet worden aangebracht.