Camerabewaking

Camerabewaking is een extra veiligheid waar heel wat mensen voor kiezen. Het schrikt inbrekers af, detecteert mogelijke problemen en camera bewaking laat u toe om achteraf na te gaan wat er juist gebeurd is. Vaak is het zelfs mogelijk om aan de hand van de gemaakte beelden de daders te identificeren.

Een camerabewakingssysteem bewaart de gemaakte beelden op een digitale schijf zodanig dat ze makkelijk en snel te raadplegen zijn. Er bestaan ook systemen waarbij de beelden niet bewaard blijven, maar die zijn minder interessant. De camera’s kunnen dan enkel gebruikt worden om een oogje in het zeil te houden. Wanneer u wel kiest voor een registratiesysteem, dan is het mogelijk om de beelden zowel lokaal als online bij te houden. Er bestaan verschillende leveranciers die de beelden online op hun servers bewaren, waardoor u die van overal kunt raadplegen.

Daarnaast is het plaatsen van camerabewaking fiscaal voordelig voor bedrijven, wanneer die investeren in de plaatsing van camera bewaking die voorzien zijn van een registratiesysteem, krijgt het bedrijf een fiscaal voordeel. Ook particulieren kunnen genieten van een belastingsvermindering wanneer de camera’s in de privé woning worden geplaatst.