Camerabeveiliging: hou een oogje in het zeil

Camera beveiligingVoor het beveiligen van eigendommen, wordt steeds vaker voor camerabeveiliging gekozen. Dat komt vooral omdat hedendaagse bewakingscamera’s enkele extra voordelen te bieden hebben. Niet alleen bedrijven en instellingen, maar ook particulieren kiezen steeds vaker voor bewaking aan de hand van camera’s.

Vroeger kwamen de opgenomen beelden op VHS terecht, waardoor de opnametijd beperkt was, en bovendien waren de cassettes erg onderhevig aan slijtage. Dat is vandaag allemaal verleden tijd, dankzij digitale recorders: men kan veel langer opnemen en bovendien is de geleverde beeldkwaliteit vaak een stuk beter. Het feit dat de opnames digitaal worden opgeslagen, brengt ook een nieuwe toepassing met zich mee. Vele mensen bekijken de beelden immers van op grote afstand. Denk aan mensen die ergens een buitenverblijf hebben. Dankzij digitale camerabeveiliging kunnen zij ook daar een oogje in het zeil houden, zelfs al zitten ze op honderden kilometers afstand. En ook in het donker kan tegenwoordig gefilmd worden, dankzij de infrarood camera.

U merkt het: camerabeveiliging is een techniek die voortdurend evolueert, maar hun nut hebben ze alvast bewezen. De camera’s zorgen immers niet enkel voor identificatie na de feiten, ze hebben ook een sterk ontradend en preventief effect. Daarnaast is het natuurlijk zo dat het prijskaartje vaak niet mals is, maar als hetgeen u wil beschermen u lief is, dan vormt dat vaak geen probleem…